Artyčok.tv

KURS je od 2013. partner na projektu Artyčok.tv (Close-up: creative tools for new criticism) koji je pokrenut na Akademiji likovnih umetnosti u Pragu. Close-up: creative tools for new criticism je zajednička inicijativa šest umetničkih organizacija iz centralne i istočne Evrope za uspostavljanje platforme za umrežavanje, razmenu znanja i savremenih umetničkih praksi na evropskom nivou sa fokusom na kritikički pristup u savremenoj kultrurnoj produkciji. Artyčok.TV platforma je dizajnirana kako bi se olakšala komunikacija i umrežavanja između organizacija koje se bave savremenom umetnošću u najrazličitijim oblastima, sa posebnim osvrtom na učešće organizacija iz oblasti vizuelnih i savremenih umetnosti. Platforma je projektovana tako da omogućava i ohrabruje učešće novih partnerskih organizacija iz cele Evrope. Ostali partneri na projektu su ARTTODAY - Bratislava, Slovačka, Lumen Photography Foundation - Budimpešta, Mađarska, Remont - Beograd i tranzit.ro - Bukurešt, Rumunija.

Work as Political Sovereignty

Remembering Work as Political Sovereignty

Travelling Communiqué

Video reportaža Zidne novine